Om kungsträdgården

I den här artikeln berättar jag mer om de personer som ansvarar för webbsidans innehåll.

Huvudförfattare och webmaster – Isak Ekbom

Jag, Isak Ekbom, arbetar som försäljningsansvarig på en stor elektronikkedja som främst säljer ljusrelaterade produkter till företag. Mitt intresse för vetenskap har alltid varit stort, men det mer allmänna vetenskapsintresset nischades särskilt mot ljus i samband med att jag blev anställd på min nuvarande arbetsplats.

Att sälja energisnåla lampor och stora taklampor som passar kunderna väl är både utmanande och kul, men jag har alltid saknat den vetenskapliga kopplingen. Kunderna lägger ingen större vikt vid hur ljus transporteras från solen till jorden, men hur det går till kan jag istället förklara för er precis här, i min blogg.

Till min hjälp har jag två medförfattare, som får en kortare introduktion nedan.

 

Johan Nilsson

Johan är en elektronikingenjör, tillika barndomsvän som precis som jag är intresserad av ljus- och ljusrelaterade fenomen. Han korrekturläser i princip samtliga artiklar som publiceras på webbsidan, men Johan har tyvärr inte tid att publicera eget innehåll då hans relativt tidskrävande förvärvsarbete oftast går först.

Johan är även en hejare på att belysa nya och intressanta ämnesområden som han tycker att jag bör ta upp på webbsidan. Men då han av tidigare nämnd anledning inte skriver några artiklar själv blir det jag som författar dem, och det gör jag gärna.

Malin Evertsson

Malin är en gymnasiestuderande tjej i övre tonåren som länge har intresserat sig för att skriva. Med handen på hjärtat är hennes intresse gällande ljus inte stort, men då hon är en nära släkting till mig är Malin ofta behjälplig gällande stavnings- och grammatikfrågor.

Då Johan sällan har tid att hjälpa mig med de aspekterna, och då jag lider av en mildare form av dyslexi, är Malin en ovärderlig resurs. Det är förvisso oklart hur länge Malin kommer vara behjälplig, men de rättstavningsprogram som finns tillgängliga blir lyckligtvis mer kompetenta för varje år som går, och i nödfall kan även Johan hjälpa mig.